A hazai zenészeket Nyers Alex karmester készíti fel a nagyszabású produkcióra. A Magyar Virtuózok Kamarazenekart 1988-ban alapította Szenthelyi Miklós hegedűművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, a főiskolán végzett fiatal tehetséges tanítványaiból. A ma már kamara szimfonikussá kibővült zenekar az évek során széles repertoárt épített fel, és alakulásától kezdve igen sikeres külföldi pályafutást mondhat magáénak: több mint 50 turnét teljesített három kontinensen, a külföldön játszott koncertek száma meghaladja az ötszázat.

 

IMG_6250

A zenekar külföldi vendégművészekkel is együttműködik, többször turnéztak és lemezfelvételeket is készítettek már világhírű előadókkal. Nyolc saját CD-felvételükből ötöt az Amerikai Egyesült Államokban adtak ki, a többi Magyarországon készült.

 

A CSC, azaz a Cinema Studio Choir magyar profi kórusok tagjaiból alakult 2012-ben. Az együttes főleg kortárs és klasszikus művek, musicalek és filmzenék előadására és stúdiófelvételére fókuszál. A koncerten fellép még Lebo M, az Oroszlánkirály filmzenéjének énekhangja, valamint Mike Einziger gitáros, az Incubus együttes tagja, csatlakozva a színpadon Hans Zimmer saját együtteséhez, valamint a magyar zenekarhoz és kórushoz. Így több mint 70 zenész lép színpadra majd a koncert alatt.

 

HANS_ZIMMER_22_LIVEPIX

A turnéja kapcsán Hans Zimmer a következőt nyilatkozta: ?Mindig is arra vágytam, hogy egy hasonló koncertkörutat csináljak, és nagyon lelkes vagyok, hogy ez az idő végre elérkezett. Izgatottan várom, hogy rendkívül tehetséges zenészeimmel együtt olyan élményt nyújthassak a közönségnek, amelyben még nem volt részük.?

 

A budapesti koncertre jegyeket már csak nagyon korlátozott számban lehet kapni, aki nem szeretne lemaradni az előadásról, a Ticketpro országos hálózatában, valamint a www.livenation.hu oldalon keresztül tudja még bebiztosítani a helyét a május 11-i fellépésre.