Hagyomány, hogy a Vásárhelyi Őszi Tárlatokkal egyidőben az előző évi seregszemle kiemelt díjazottjai önálló kiállítást rendezhetnek a Tornyai-múzeum időszaki kiállítótermeiben.

A Képzőművészeti Egyetemen végzett Rózsa Luca Sára fiatal kora ellenére aktív és ismert szereplője a hazai művészeti életnek, rendszeresen állít ki Budapesten, és művei egyre ismertebbé válnak országszerte.

Most nyíló tárlatára az elmúlt egy év alkotásaiból válogatott, címként a keresztény világ legismertebb imája, a Miatyánk angol nyelvű változatából vett idézetet választotta. A tárlat címe, Thy will be done, azaz Legyen meg a te akaratod is jelzi, hogy a képek kiindulási pontja a vallási ikonográfia, amelyhez a reneszánsz portréfestészet egyfajta újragondolása csatlakozik az alkotások vizuális megfogalmazásakor.

A vásárhelyi múzeumban Rózsa Luca Sára mellett a Tornyai-plakettes Ámmer Gergő szobrászművész, a Rudnay-ösztöndíjat nyert Kaliczka Patrícia festőművész önálló kiállítását is láthatja október 5-től a közönség.

Forrás: Tornyai János Múzeum