fbpx

Leigazolta a Dob+Basszust a Magyar Kultúra Podcastok

Két új formátummal jelentkezik tavasszal a Magyar Kultúra Podcastok-csatorna. A Lévai Balázs és Csorba Lóci által vezetett Dob+Basszus podcast egy speciális évaddal jelenik meg a csatornán, míg Péczeli Dóri Puzzle címmel indít új, beszélgetős podcast sorozatot.

„Valószínűleg még nem kell temetni azt a formátumot, amikor két ember beszélget. Ez még  mindig az emberiség legfontosabb vívmánya” – ezzel a felütéssel indul a Puzzle első része, ahol Péczeli Dóri Lévai Balázst hívta játékba. A szerdánként jelentkező podcast sorozatban hazai  kiválóságaink életképeivel kirakósozik. A második epizód április 5-én érkezik, a vendég Kovács András Péter humorista lesz.

A Dob+Basszus podcast következő évada a Magyar Kultúra Podcastok-csatornán hallható.

Az április elsején debütáló „special edition” évadban Lévai Balázs és Csorba Lóci azokat a dalokat helyezi fókuszba, amelyekről maguk az előadók sem gondolták, hogy sláger lesz, de a közönség azzá tette őket. A tízrészes sorozat az Aurevoir. zenekarral indul, de többek között a Hiperkarma, a Supernem és az Alma együttes egy-egy  koncertslágere is terítékre kerül. Játékból és vicces helyzetekből ezúttal sem lesz hiány.

A csatorna harmadik aktív formátuma a Talpig magyar, amely vasárnaponként jelentkezik friss  tartalommal. A Petőfi-emlékév hivatalos műsorában betekintünk a reformkor és a 19. század kulisszái  mögé: megelevenednek a korszak emblematikus figurái, megismerjük a korabeli hétköznapokat, és ízelítőt kapunk a Kárpát-medence bicentenáriumi programjaiból. Műsorvezető: Rédl Ádám.

A Magyar Kultúra Podcastok-csatorna podcastjai – Puzzle, Dob+Basszus, A dal a miénk!,  Egyetemes, Mi lenne, ha…, Talpig magyar, Kötve hiszem – a Spotify mellett az Apple, a Google, az Amazon, a Podcast Addict, a Deezer és a Player FM felületein is elérhetőek.

Nyitókép: Lévai Balázs és Csorba Lóci. Fotó: Dob+Basszus

A rovat további cikkei