Lesz, ami lesz címmel improvizációs sorozat indul a Pesti Színházban pénteken. A havonta jelentkező sorozat első estjén a Vígszínház művészei Borúra derű, avagy válságkezelési útmutató alcímmel fognak rögtönözni.

Havonta egy alkalommal a Vígszínház társulatának más-más tagjai a legkülönfélébb játékszabályok szerint, de mindenképpen a nézők aktív közreműködésével fognak improvizálni. Október 28-án Borúra derű, avagy válságkezelési útmutató alcímmel Bach Kata, Brasch Bence, Halász Judit, Hegyi Barbara, Kovács Patrícia, Orosz Ákos, Ötvös András és Seress Zoltán fog játszani.

A társulat gazdasági, szociális, pszichológiai, egzisztenciális, párkapcsolati és rezsiválságok kezelésére ad útmutatót a Pesti Színházban. A napjainkat meghatározó, körülölelő, néha besötétítő, máskor abszurddá tevő válságok témájában rögtönöznek majd a színészek.

Az idei estek házigazdája Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója lesz, aki szerint az improvizáció az abszolút jelenidő. „Végül is ez az életünk, manapság egyre kiszámíthatatlanabb, mi fog történni a következő pillanatban. Nehéz uralni a jelent” – fogalmazott Rudolf Péter.

Amikor az ember improvizál, csak önmagából építkezhet, talán még többet árul el önmagáról, mint egy nagy klasszikus szerepben. „Ugrás az ismeretlenbe, csak a kollégában bízhatsz. Nincs író, sem rendező a háttérben kottával, instrukciókkal, vezérfonallal” – tette hozzá.
Mint fogalmaz, egy közös játék ez, ahol a nézőtéren ülő is végigpörgeti önmagában, mit mondana, merrefelé vinné a történetet. „Ezekre az estekre másképp készülünk, nevezetesen sehogy” – hangsúlyozta Rudolf Péter.

Nyitókép: Vígszínház/Emmer László