fbpx

Jön a Likvidátor!

Az elmúlt egy év önmarcangoló belső vívódásaira is reflektál a Kettőspont Színház & Spirituális Ügynökség nyitóelőadása, a Likvidátor, a felszámoló.

A június 15-én bemutatott három felvonásos, 5 órás művet a hónap utolsó hétvégéjén még két alkalommal, 26-án és 27-én 15 órától láthatja a közönség a Ráday utcai színházban. A darab írója és rendezője, Formanek Csaba a középkori moralitás műfaját gondolta újra és helyezte mai környezetbe. Főhőse, a hóbortos Olivér egy napon elbizonytalanodik, hogy hány éves és hogy vajon van-e felesége. Közben álmaiban egy titokzatos alak, a Likvidátor látogatja meg, és listákat készít az emlékeiről. Olivér útnak ered, hogy gyógymódot találjon háborgó tudatállapotára, és hogy megszabaduljon a nyomában lihegő felszámolótól.

Sikerrel járhat-e korunk embere, ha újra szeretné teremteni az önmagáról alkotott képét? Lehetséges-e új sorsot építeni magunknak? Az öntudat legmagasabb szintjén képesek vagyunk-e irányítani a világot? S végül mit látunk, ha belenézünk a tükörbe az elszámolás napján? A komédia és a dráma, a burleszk és a mágikus realizmus elemei keverednek az előadásban, és sok apró elemből lassanként egy korszakokon átívelő, nagyszabású önéletrajzi regény bontakozik ki.

A sokszínű főszerepben Zoltán Áron Junior Prima díjas színészt, a Vígszínház tagját láthatja a közönség. Az író, rendező Formanek Csaba mellett olyan színészek társaságában játszik, mint a sorozatokból is ismert Bodor Géza, Takács Zalán, Pusztai Luca vagy Vajda Kristó. Mellettük fiatal színésztehetségek erősítik a Likvidátor színészcsapatát: Ács Emese, Gergelyfy Zsófia és Tóth András Dandó.

Az előadásra jegyek itt válthatók.

A rovat további cikkei