A szólóprojekt esetében Dani eltávolodik a zúzós, nagyzenekaros felállástól, és egy sokkal filozofikusabb és szövegcentrikusabb oldalát mutatja meg. A Magamnak 2015 egy borongós decemberi napján pattant ki a tollából, és mindössze pár óra kellett ahhoz, hogy a dalszöveg és a hangszerelés összeálljon. 5 év elteltével újra elővette a dalt, ami egy még érettebb formát, és hozzá illő videoklipet kapott. A dalszerző elmondása szerint a Magamnak egy „pánikvidám” számvetés, leltár az eddigi életéről, amire most kívülállóként tekint vissza. A dal különlegessége, hogy a dalszöveg, a hangszerelés, a felvétel, a keverés, a producerelés, valamint a klip mind Dani kezei alatt született, egyedül az utómunkában segédkezett Szombath Máté rendező.

„Azáltal, hogy egyedül csinálom, rá kellett jönnöm, hogy partnere, támogatója, biztatója lehetek saját magamnak, és ez egy csodálatos dolog. Most már tudom szeretni magamat és erre biztatnék mindenkit, akinek kétségei vannak.

Sose vagyok egyedül. Soha. Mindig itt vagyok magamnak. Erről a magányról és magamba kapaszkodásról szól a Magamnak is, de pontosan, sorról-sorra nem is tudnám és nem is szeretném megmagyarázni.”

A videó még a karantén időszakában, Dani otthonában készült, és egy fazék nézőpontjából kísérhetjük végig az „élet megfőzésének folyamatát”. A vízbe először az ebédhez szükséges élelmiszerek kerülnek, majd a dalszerző személyes, főként gyerekkori tárgyai, amik épp úgy kavarognak és főnek, ahogy az élet eseményei pörögnek és raktározódnak el. Ahogy Dani fogalmaz, akármi is történjék, akármi is kerüljön bele a motorba, mindig a „tovább” és az „előre” a lényeg.

A szám már egy nap alatt felkeltette a közönség és a szakma figyelmét. Az Elefánt frontembere, Szendrői Csaba szerint a Magamnak „pont annyira egyszerű és furfangos, amennyire ahhoz kell, hogy érdekes legyen zenész és nemzenész füllel is”, Szabó Balázs szerint pedig „jóleső, hogy a szöveg nem hemzseg a klisékben, és hallani, hogy egy saját, személyes hang körvonalai húzódnak benne”. 

A szám előfutára Dani most készülő, első szólólemezének, amin egyaránt hallhatunk majd egyszálgitáros, popos, tábortüzes, klasszikus és instrumentális dalokat, és olyan művészek szólaltatják meg hangszereiket, mint például a Szabó Balázs Bandájából ismert csellista, Ölveti Mátyás.

Olvastátok már korábbi interjúnkat Danival? „Alkotói szempontból büntetendő dolog sablonokat követni”

 Néhány érdekesség még Lugosi Daniról:
– édesapja a Beatrice zenekar alapító tagja, ő adott először gitárt, majd Nirvana-kazettát Dani kezébe
– gyerekkorában szinkronszínészként dolgozott, többek között a Harry Potterben, a Csillagok Háborújában és a Dragon Ballban is hallhatjuk a hangját
– A 2003-as A Pál utcai fiúkban ő alakította Ács Ferit
– Szombath Máté Feketerigó című filmjében főszerepet játszott
– a Wellhellót 4 éven át kísérte koncertjeire hangmérnökként, de rendszeresen hangosítja a Bagossy Brothers Company és a Hiperkarma koncertjeit
– dolgozott együtt többek között a Totóval, a Green Day-jel, a Ranciddel is
– a zenélés mellett verseket és novellákat ír, hamarosan egy kötete is megjelenik a Pluralica gondozásában
– szívesen kipróbálná magát a filmezésben is, leginkább a trash-apokalipszis témája áll hozzá közel

Kiemelt fotó: Horpáczi Dávid