A Centrál Színház repertoárjának levehetetlen darabja a Ma este megbukunk. Egy hónap múlva, március 5-én lesz a nagy sikerű komédia alkotócsapatának legújabb darabja, a Ma este felnövünk hazai ősbemutatója.

Kirsty Patrick Ward rendezésében a Ma este megbukunk csapata – Ágoston Kati, Mészáros András, Rada Bálint és Schmied Zoltán – Földes Eszterrel, Trokán Nórával és Fehér Tiborral egészül ki. Adott egy általános iskolai osztály – csupa bumfordi, kibírhatatlan és imádnivaló kölyök –, az ő felnőtté válásukat követjük végig. A Ma este felnövünk azért is különleges, mert a színészek ugyanazt a szerepet eljászhatják kisgyerekként, kamaszként és harmincas felnőttként.

A londoni bemutató után másodikként a világon a budapesti Centrál Színházban lesz látható a legendás Mischief Company legújabb produkciója.

Henry Lewis, Jonathan Sayer és Henry Shields szerzők abszurdnak tűnő, mégis valós életszituációkat, beszélgetéseket gyűjtöttek össze, ezek ihlették a darab hol röhejes, hol megható jeleneteit, és természetesen a legnagyobb csattanókat is. A szórakozás garantált, hiszen bármilyen jól alakítjuk a flegma kamasz vagy a kiégett felnőtt szerepét, legbelül azért örökre gyerekek maradunk.

„Hihetetlenül izgalmas a történetünket egy másik nyelven elmesélve hallani, és újragondolni a karaktereket egy teljesen új szereposztással. Kiválónak tartom a magyar színészgárdát! Ez az első alkalom, hogy más nyelven rendezek, de a humor és az érzelmek valóban univerzálisak, így az átmenet kevésbé volt ijesztő. A csodálatos Baráthy György – aki zseniálisan fordította le a darabot – a tolmácsom a próbákon, a jelenléte óriási segítség” – mondta a rendező. Kirsty Patrick Ward 2015-ben végezte el a londoni Nemzeti Színházi Stúdiójának rendezői kurzusát. 2014-ben rendezett, CHEF című előadása hangos sikerrel debütált az Edinburgh-i Fesztiválon. Többször dolgozott a Shakespeare’s Globe Theatre-ben. Nemrég írta és rendezte első rövidfilmjét, a Kite Stringst.

A Mischief Theatre egy londoni színművészetis osztályból alakult. Egy maréknyi zseniálisan tehetséges növendék együtt maradt, és a siker nem sokáig váratott magára: első egész estés darabjuk, a Ma este megbukunk (The Play That Goes Wrong) 2014 óta fut a londoni Duchess Theatre-ben. A darabot azóta több mint harminc országban mutatták be. A budapesti előadás alig egy évvel az ősbemutató után történt, az volt a bohózat első replika-előadása.

A Ma este felnövünk írásakor a cél egy olyan előadás volt, ami magán viseli a társulat kézjegyét (comedia dell’ arte alapú fergeteges bohózat) ugyanakkor egy kicsit más is: kidolgozottabb szerepek, komolyabb pillanatok, mindez szívvel.

Nyitókép: Centrál Színház