Az Erdélyi Miklós bérlet első koncertjét ma tartják a Zeneakadémián. A programra az orosz klasszikusok szerelmeseit várják. A műsorban Sosztakovics: Ünnepi nyitánya, Csajkovszkij: V. szimfóniája és Szkrjabin ritkán játszott műve, a fisz-moll zongoraverseny szerepel, Szabó Marcell zongoraművész előadásában, vezényel: Káli Gábor.

A Lukács Miklós bérlet első hangversenye szeptember 28-án lesz a Zeneakadémián Farkas Róbert, a MÁV Szimfonikusok új vezető karmesterének vezényletével. Az esten Farkas Gábor zongoraművész működik közre. Előadásában Schumann a-moll zongoraversenyét hallhatja a közönség. Előtte Liszt: Prometheus című szimfonikus költeménye csendül fel, és Brahms IV. szimfóniájával zárul a koncert. 

Szabó Marcell zongoraművész, a mai nyitókoncert szólistája
Fotó: Csibi Szilvia

Ezen az estén két művészkollégát köszönt és díjaz a zenekar. Hagyomány, hogy a MÁV Szimfonikus Zenekar tagjai minden évad végén értékelik zenésztársaik kiemelkedő munkáját és közösségi aktivitását. A 2020–2021-es évadzáró társulati ülésen titkos szavazással két kategóriában ismerték el a legjobb és a legkedveltebb kollégát, akik ünnepélyes keretek között a színpadon veszik át az elismerést. 

Az idei díjazottak: Czirok Zoltán szólamvezető harsonaművész az Év legsikeresebb művésze és Pál Ildikó harsonaművész Kiváló zenekari tag elismerésben részesül. 

Nyitókép: Kelemen Gergő