Kibővített műsorral, sztárvendégekkel és színes programmal várja a közönséget a Richter Flórián Cirkusz Zamárdiban, a Magyar Nemzeti Cirkusz Balatonlellén, valamint a Fővárosi Nagycirkusz Budapesten a Cirkuszok éjszakáján, szombaton.

A Richter Flórián Cirkusz A cirkuszfesztiválok bajnokai című előadás kibővített változatával várja a közönséget szombaton este Zamárdiban. Már az előadás előtt, 19 órától programokkal fogadják a nézőket, akik betekinthetnek az artistapróbákba, a gyakorlások kulisszái mögé, és a cirkuszi kellékeket is kipróbálhatják.

A programban fellép Peter Shub, a világ legismertebb pantomimbohóca, lesznek zsonglőrök, Locsmándi Anita pedig egy rekordkísérletet mutat be Suzy nevű kutyájával.

A Magyar Nemzeti Cirkusz pénteken és szombaton is kibővített műsorral és színes programokkal várja közönséget óriási sátrában Balatonlellén. Az esti műsor előtt 19 órától a nézőknek lehetőségük lesz meglátogatni a porondot, előadás után pedig a kulisszák titkaiba kaphatnak betekintést.

Az előadásokon látható lesz Alexander Jr. lenyűgöző kézegyensúlyozó produkciója és a Főnix Tűzzsonglőr csoport, valamint újra porondra lépnek a Richter-csoport lovasakrobatái is.

A Fővárosi Nagycirkuszban szombaton este a közönség közel négyórás maratoni előadást láthat. A két szünettel megszakított előadásban a Rain – Esőcirkusz és Magic Show című műsoruk hazai és nemzetközi művészei szerepelnek, akik illúzió-, hulahopp-, bohóc- és bűvészszámokat mutatnak be. Vendégművészeik közül Novákovics Noémi kötélszámmal, Herczeg Richárd rúdszámmal, Túri Ádám pedig zsonglőrszámmal lép porondra.

A Fővárosi Nagycirkusz oltalma alatt álló ukrán artistanövendékek pedig a több helyszínen is nagy sikerrel bemutatott cirkusz-táncművészeti darabjukból adnak elő részleteket.