Háború, világvégeérzés, széteső kapcsolatok, összeesküvések. Vajon hányféle világ létezik, hol van az átmenet egyikből a másikba? Shakespeare Macbeth-jét Tóth András rendezésében láthatjuk a Pinceszínházban. Premier január 26-án.

Mennyi mindenbe lehet beleőrülni? Őrület-e ez vagy a valóság maga? A politika mindenhova befurakodik és egy ponton már nem szétválasztható a magánélettől, pláne, ha egyre több vér tapad a szereplőkhöz. A Macbeth háborúval indul és háborúval zárul. A bosszúk sora egymást determinálja, és elveszi a jövőképet egy újabb generációtól, egy teljes országtól – mondjuk Skóciától. Ki lehet ebből lépni? Mikor? Hogy? Ki teszi meg az első lépést? És ha megtette, történik majd bármi? Shakespeare a tudatalattiba száműzött legsötétebb félelmeinkre keres válaszokat.

A rendező videóvlogban ad betekintést a próbafolyamatba, és megosztja a rendezéssel járó kételyeit, gondolatait is. Minden hétfőn érkezik az újabb vlogbejegyzés a Pinceszínház Facebook-oldalán. Az első kettő itt és itt érhető el.

További részletek itt.