Mága Zoltán mellett olyan neves fellépői lesznek a koncertnek, mint Sümegi Eszter Kossuth-díjas operaénekesnő; László Boldizsár operaénekes; Szabadi Vilmos Liszt Ferenc-díjas hegedűművész; Balázs Fecó Kossuth-díjas énekes; Fischl Mónika operett énekes; Wolf Kati és Takács Nikolas énekesek.

Az újévi koncert hagyománya, hogy az első felvonásban a magyaros virtus kap nagyobb teret és Magyarországról, Felvidékről, a Vajdaságból, Erdélyből és Kárpátaljáról érkező, népviseletbe öltözött gyermekkórusok, valamint tánckar is színesítik majd a programot. A gálaest második felében Mága meglepetéssel készül a közönségnek: eddig még sosem hallott produkciókat adnak elő. Természetesen a közös koccintás sem marad el és minden vendéget megajándékoznak az elmúlt 11 gálakoncert legkedveltebb felvételeiből készült best of CD-vel.           

A hegedűművész 2020-ban hagyományteremtő céllal jótékonysági akciót indít, az újévi koncert bevételéből minden évben egy kórházat támogat majd. Elsőként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet koraszülött osztálya kap egy nagy értékű speciális ultrahang készüléket, amellyel hatékonyabban lehet vizsgálni a gyermekeket.

 A bécsi újévi koncert január 5-én lesz a Wiener Konzerthausban, ahol az akusztikus koncerten virtuóz műveket és klasszikus darabokat adnak elő. A bécsi gálaesten Beethoven, Bach, Vivaldi, Csajkovszkij, Strauss, Sarasate, Kodály Zoltán, Bartók Béla, Liszt Ferenc műveit hallhatja a közönség, de ismert népdalok is elhangzanak különleges feldolgozásban. A hatodik bécsi gálaest sztárvendége három Kossuth-díjas operaénekes, Komlósi Ildikó, Sümegi Eszter és Kováts Kolos lesz. A Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar és a Budapesti Gipsy Virtuózok kíséretében színpadra lép László Boldizsár operaénekes és Nánási Helga színész-énekes, zongoraművész, a karmester ezúttal is Farkas Róbert lesz.

Fotó forrása: Facebook