Hegedűs 2 László képét is beválogatták a Maintenant-sorozat legújabb számába, melyben az alkotók a háború és a béke kérdéskörére reflektálnak.

Ha egy háború ideiglenesen véget ér, akkor a megállapodást tűzszünetnek nevezik. De amikor a béke véget ér, csak háború van. A háború és a béke kölcsönösen függenek egymástól. Talán itt az ideje a „béketűznek”.

A Maintenant 17: A Journal of Contemporary Dada Writing and Art című kiadványban több mint 40 ország közel 250 művésze 240 oldalon, kívülálló ötletekkel mutatja be a háború és a béke végének koncepcióját. A neves sorozatot világszerte vezető intézményekben archiválják, beleértve a New York-i Modern Művészetek Múzeumát is.

Hegedűs 2 Az igazság egy színes neon felirat, egy nem létező intézmény homlokzatán szövegével illusztrált képe is megtalálható a New York-i kiadó legfrissebb kiadványában. A 2008-ban alapított Maintenant-sorozat a politika, az emberiség, a filozófia és az aktuális problémák témáit tárja fel háborúellenes, anarchikus (és gyakran provokatív) szemszögből. A kiadványban a képzőművészek mellett a punk rock szcénájából érkező alkotók, így például Thurston Moore, Mike Watt és Bibbe Hanson is feltűnnek.

Nyitóképünkön Hegedűs 2 László művének részlete látható.