Hármasszaltóval nyert ezüstdíjat Buti Olivér és Jagudits András a világ legerősebb kortárs cirkuszi versenyén. A magyar páros a Festival Mondial du Cirque de Demain megmérettetésen egy ugródeszkaprodukcióval mutatkozott be.

Az idén 43. alkalommal megrendezett Festival Mondial du Cirque de Demain versenyen azok az artistaprodukciók mérkőznek meg, amelyek eredetiségükkel, különlegességükkel, színháziasságukkal, koreográfiájukkal újítják meg a klasszikus cirkuszi zsánereket. A fesztivál a maga kategóriájában világelső, ide versenyzőként bekerülni valóban elismerés. A fiatal magyar duó külön meghívást kapott: a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon miattuk átrendezték a kész versenyprogramot, mert produkciójuk olyan magas minőségű volt, amit nem akartak kihagyni a párizsi szervezők.

A Pal’s Compagnie duó tagjai, Buti Olivér hét, Jagudits András pedig öt évig volt a budapesti Baross Imre Artistaképző tanulója, ahol a koreai deszka szerelmesei lettek. Az artistaképzőt tavaly sikeresen elvégző duó egy feltétlen bizalomra épülő, humoros produkciót hozott létre. Szakmai mesterük, Kőmíves Tibor és koreográfusuk, Csonka Roland is elkísérte őket a a párizsi versenyre. Érdekesség, hogy Kőmíves Tibor 35 éve, 1989-ben a Trio Mazotti tagjaként megnyerte a párizsi Cirque du Demain versenyt, most pedig tanítványai sikerét élheti meg.

Első nagyobb megmérettetésük a Dniprói Ifjúsági Cirkuszfesztivál volt, ahol az aranyérem mellett különdíjasok is lettek. A 15. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon négy díjat is nyertek: a Hungarian Supertalents aranyérme mellett megkapták a Cirque du Soleil, a Nikulin Cirkusz és a Starlight Production & Showbusiness különdíjait.

A nyitóképen a Pal’s Compagnie a 15. Budapest Cirkuszfesztiválon. Fotó: Urbán Ádám