Felkerült a World Music Charts Europe-ra a Napfonat Harmatcseppben él a világ bennem című lemeze. A zsűriben 25 ország 50 világzenei szakembere foglal helyet, akik minden hónapban pontozásos rendszerben választják ki a legjobb lemezeket.

A decemberi listán a rangos 11. helyen szerepel a Napfonat lemeze, ebben a hónapban más hazai album nem került fel a toplistára. A Harmatcseppben él a világ bennem egyik különlegessége a tematikusság. Az album a Föld, Levegő, Tűz és Víz minőségeit próbálja énekhanggal közelebb hozni a hallgatóhoz, hogy érzékenyítse az életet adó elemekhez való kapcsolatát. A zenei egység az őselemeknek megfelelően négy részre osztható, mindegyikhez tartozik két-két dal és ráhangolódásként egy koshi harangos improvizáció.

A nemzetközi sikerekkel párhuzamosan pedig az ünnepekre már itt a formáció új albuma. A Napfonat adventi műsorát első formájában 2019-ben hallhatta a közönség. Ez a zenei anyag adta az alapját a most megjelent lemeznek, amelynek címe Égből, Fényből… A lemez különlegessége, hogy a lányok – elrugaszkodva az eddigi a cappella koncepciótól – hangszert ragadtak, és a megszokott perkusszív (cajon, keretes dob, darbuka) hangzás mellett citerával, ír buzukival, gitárral, fuvolával, furulyával és zongorával dúsították az albumon szereplő népdalok és ünnepi énekek megszólalását.

Fotó: Veres Anita