A „brit Oscarként” emlegetett díjra Tálas Zsófia vágót jelölték.

DMARC20190428049_16.jpg
A legjobb vágásnak járó díj kitüntetettje, Tálas Zsófia (Rossz versek) a 4. Magyar Filmdíj-gálán a Vígszínházban 2019. április 28-án. Fotó: Mónus Márton / MTI

Míg a filmes BAFTA-díjakat februárban már kiosztották (itt is volt magyar győztes az immár Oscar-díjas Mihalek Zsuzsa személyében), addig a televíziós produkcióknak járó elismerésekre még csak most érkeztek meg a jelölések – közölte a 24.hu. Az esélyesek között van Tálas Zsófia vágó, akit az Utolsó befutók című sorozat harmadik évadának utolsó részéért jelöltek. Az Apple+ kémsorozata mellett a Londonban élő szakember a Brassic és a The Midwich Cuckoos című sorozatokon is dolgozott, sőt BAFTA-díja is van már – ezt 2018-ban kapta egy animációs rövidfilmért.

Tálas nemcsak sorozatokon dolgozik: részt vett Reisz Gábor első két játékfilmjének, a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan, illetve a Rossz versek munkálataiban, utóbbiért több díjat is nyert. Emellett videóklipeket vág, részt vett például a Margaret Island Meddig maradunk még című dalához, valamint a Beton.Hofi és Solére közös, Nem ijeszt meg című számához tartozó klipek készítésében.