fbpx

Magyar fókusszal rendezik meg a Bad Kissingen-i zenei fesztivált

Ismét kiemelkedő programokkal várja a látogatókat a klasszikus zenei fesztivál a dél-németországi Bad Kissingen városában. A bemutatásra kerülő művek jelentős hányadát adják a magyar vagy magyar vonatkozású alkotások.

A rendezvénysorozatnak az Európai zene szíve (Herz der europäischen Musik) címet adták, mely idén június 17-től július 17-ig várja a látogatókat. A szervezők szerint a magyar zenei hagyományok, zeneszerzők és alkotások, illetve a magyar muzsikusok jelentős hatással bírtak és bírnak az egész európai régióra, Csehországgal és Ausztriával együtt a közép-európai zene szerves részét képezzük. A történelemben a magyar zenei élet és hagyományok mindig irányadóak voltak, és befolyásolták, inspirálták az egész földrész kulturális életét.

A rendezvénysorozat programjában száz körüli eseményen a legkiválóbb német zenekarok mellett világhírű karmesterek és nemzetközi szólisták lépnek fel, a közreműködők között a Liszt Ferenc Kamarazenekaron, ifj. Sárközy Lajoson és zenekarán, Baráti Kristófon, Várdai Istvánon kívül a fesztivál színvonalát olyan magyar művészek emelik, mint Fischer Ádám, Schiff András vagy Roby Lakatos és együttese. 

Fotó: Nikolaj Lund

A nemzetközi művészek között olyan fellépők lesznek, mint Janine Jansen és a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekara, Patricia Kopatchinskaja, Magdalena Kožena, Isabella Faust, Julia Fischer, Daniil Trifonov, a Bácsi Szimfonikusok és még sokan mások.

Nyitókép: Liszt Ferenc Kamarazenekar

A rovat további cikkei