A Gallery Max kiállítása a budapesti siker után Pécsre érkezik. Egyszerre mutatja be a geometrikus absztrakt legkiemelkedőbb kortárs képviselőit, ugyanakkor – visszatekintve az évszázad jeles alkotóira – széles összefüggésrendszert tár elénk, közel nyolcvan alkotást felvonultatva.

A kiállító művészek között szerepel többek között Victor Vasarely, Kassák Lajos, Nicholas Schöffer, Haraszty István és Maurer Dóra.

A stílus ikonjai közül semmiképp sem maradhatnak ki a pécsi alkotók, hiszen a város művésznemzedékek óta meghatározó szellemi színtere a geometrikus absztrakciónak. A helyi alkotókat Böszörményi István, Bullás József, Lantos Ferenc, Ottó László és Somody Péter képviseli. 

A geometrikus absztraktnál elvontabb, „modernebb” művészet nehezen képzelhető el. Az irányzat végigélte a XX. századot, rendszereket, állami ízlésdiktátumokat, olykor diktatúrákat, mégis elképesztő frissességgel van jelen. A kiállításon bemutatott legkorábbi munka 1922-ben készült, a legkésőbbiek épp csak napjainkban. A geometrikus absztrakció tradíciója tehát nem poros múzeumi emlék, hanem élő, jelenlévő, a hazai kortárs művészet fiatalabb nemzedékeit is elevenen mozgató irányzat. Erről tanúskodik a 31 kiállító, akik alkotásain keresztül a látogatók megfejthetik a magyar géniusz lényegét. 

A kiállítás július 8-ig látogatható.