„Érvényes történetek rólunk és világunkról, hiteles és érdekes személyiségek, izgalmas témák, igazi beszélgetések igényes köntösben” – fogalmazták meg készítői a havonta megjelenő Magyar Kultúra magazinról.

Bonczidai Éva főszerkesztő korábban úgy fogalmazott: „El kell mondanunk a történeteket – ezt érzem minden igazi beszélgetés után, és ezt igazolja a változóban lévő világ is. Ha majd több évtized múlva felvetődik a kérdés, miről szólt a kétezer-húszas évek eleje – makacsul hiszem, akkor is lesz, aki kérdéseket tegyen fel –, bizonyára szerepelnek majd a válaszban olyan kifejezések, mint a pandémia, a klímaváltozás, a migráció, az adat. De ha most tevődik fel ez a kérdés, a válasz az életünkről szól. Ha őszinték vagyunk, a válasz egy történet – veszteségekről, áldásról, próbák idejéről és gondviselésről.

Eddig megjelent 17 tematikus lapszámunkban ilyen történeteket meséltünk. Lapszámról lapszámra úgy fűztük egybe ezeket, hogy látható legyen, mi maradt érvényes a múltunk értékeiből, kik tudnak ma hitelesen szólni, a kortársaink milyen üzenetet, milyen ügyet vállalnak a teljes életükkel, teljes lényükkel. Magasztos és hétköznapi pillanatok lenyomatait egyaránt megőriztük: értékes és érdekes – ilyen a kultúránk, ilyen az életünk.”

A november 15-ig regisztrált éves előfizetések esetén tíz lapszám áráért juthatnak hozzá az olvasók a magazinhoz egész évben.