2013. január 21.: a könyvtárban dolgozó munkatársak tudományos tevékenységébe nyerhetnek bepillantást az érdeklődők. Ekkor rendezik meg az OSZK Tudományos Ülésszak 2012/2013. II. részének nyilvános előadásait Esemény és narratíva ? irodalom, színház, történelem címmel. A plenáris előadást idei meghívott vendégként Gyáni Gábor történész, egyetemi tanár (ELTE, CEU) tartja.
 
2013. január 22.:a zene és a képzőművészet kap kiemelt figyelmet. Egész napos programokkal ünnepelik Cseh Tamás születésének 70. évfordulóját. A rendezvényen Bereményi Géza és Jankovics Marcell emlékezik, majd hangversennyel és koncerttel is megidézik Cseh Tamás művészetét. E napon 15:00 órakor könyvbemutatót is lesz, megjelentek a Nemzeti Téka, az Országos Széchényi Könyvtár és a Gondolat kiadó közös sorozatának legújabb kötetei.
 
 Országos Széchényi Könyvtár
 
2013. január 23.:az irodalmi-kultúrtörténeti programsorozat, a KönyvTÁRlat ünnepi estje zárja az eseménysorozatot. A klasszicizmus, felvilágosodás kora elevenedik meg a Felfedezett töredékek című esten. Ünnepi műsort ad Kazinczy és Ungvárnémeti műveiből Laklóth Aladár, a Madách Színház művésze. Megtekinthető egy exkluzív kamarakiállítás korabeli kéziratok, levelek; könyvritkaságok, első kiadások a 18-19. század fordulójáról.
 
2013. január 22-én valamennyi program és kiállítás díjmentesen látogatható, könyvtári körsétákat és tárlatvezetéseket is szerveznek az érdeklődőknek.
 
A programok támogatója az EMMI és a Nemzeti Kulturális Alap.
 
(Forrás: Országos Széchényi Könyvtár)
(Fotó: keptar.oszk.hu)