A Magyar Divat & Design Ügynökség és a Camera Nazionale della Moda Italiana mentorprogramjának résztvevői, az Abodi, a Cukovy, a Kata Szegedi, az Unreal Industries, a Pinetime Clothing, a Thefour és a Zsigmond mutatták be a 2023/24-es őszi-téli kollekciók darabjait a Milanói Divathéten.

A milánóit a négy legnagyobb divathét között tartják számon. A mentorprogram részeként az Unreal Industries, a Pinetime Clothing és a Zsigmond a Palazzo dei Giureconsulti falai között 2023. február 21-én a Fashion Hu-ban prezentálta friss kollekcióját, amely az egész divathét során a feltörekvő márkák és tervezők támogatására fókuszált. Az Abodi, a Cukovy, a Kata Szegedi és a Thefour márkák 2023. február 23-án a Budapest Select kollektív divatbemutató keretében a kifutón mutatták be legújabb kollekciójukat a Milano Fashion Week egyik kiemelt helyszínén.

Az idei évben fontos mérföldkőhöz érkezett a nemzetközi mentorprogram, az előző szezonokhoz képest ugyanis most először láthatták a hazai tervezők divatbemutatóját az eddig biztonságot jelentő Fashion Hub helyszínén kívül. A független helyszín presztízsértéke megerősíti a nemzetközi piacra érett, mentorált márkák szakmai fejlődését, valamint bizonyítja az őket összefogó Budapest Select ernyőmárka körüli, évről évre növekvő figyelmet az olasz divathéten.

Nyitókép: Budapest Select. Forrás: Magyar Divat & Design Ügynökség