Horányi László igazgató elmondta, hogy a szezon július 2-án indul Tamási Áron Ördögölő Józsiás című zenés tündérjátékával, a feldolgozás zenéjét Szarka Gyula, a Ghymes együttes alapítója szerezte.

A hónapban látható lesz Csányi Sándor színművész önálló estje, Herczeg Ferenc Kék róka című története, Csokonai Vitéz Mihály Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című klasszikusa az Aradi Színház előadásában, Szulák Andrea zenés estje és a L’art pour l’art Társulat előadása.

Ugyancsak júliusban adja elő a marosvásárhelyi Stúdió Színház A függöny című kortárs darabot, valamint látható lesz Jantyik Csaba Ezüstbojtár című János vitéz-átirata, illetve a Dunaújvárosi Kamaraszínház Babits Mihály Jónás könyvének és Arany János Toldijának feldolgozását mutatja be.

A hónap végén a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház állítja színpadra Sütő András Advent a Hargitán című emblematikus történetét és Móricz Zsigmond Az ördög című színdarabját. Az augusztusi műsorkínálatban a Zentai Magyar Kamaraszínházzal együttműködve bemutatják Szabó Magda Tündér Lala című fantasztikus mesejátékát, valamint Szarka Gyula Ének a konyhából című zenés előadását.

Egy hármas együttműködés eredményeként a dunaújvárosi színház, a Komáromi Jókai Színház és az Esztergomi Várszínház közös ősbemutatóján Hedry Mária Kalipszó című kortárs művét láthatja a közönség, majd Eperjes Károly Az igazat mondd, ne csak a valódit című önálló estjével várják a publikumot.

A bazilika előtt adják elő Jókai Mór Szeretve mind a vérpadig című művének rockopera-adaptációját, valamint a Zentai Magyar Kamaraszínházzal és a Soproni Petőfi Színházzal közösen megvalósított, a Zentai csata című zenés darabot.

A nyitókép az Esztergomi Várszínház egyik tavalyi előadásán készült. Forrás: a színház Facebook-oldala