A bécsi Állandó ENSZ Képviselet felkérésére a Design Terminál meghívásos pályázat útján választotta ki a Position Kollektívát és a Hannabi-t, hogy az ENSZ Székház 2013 májusára felújított épületrészébe bútorkollekciót tervezzenek. Az Egyesült Nemzetek Szervezeténél elterjedt szokás, hogy a tagállamok valamilyen természetbeni hozzájárulást tesznek, így az ENSZ Székház 1979-es megnyitásakor Magyarország bútorokat ajánlott fel. Ezek a darabok az épület felújításkor már közel 30 évesek voltak, a Képviselet ennek kapcsán kereste meg a Design Terminált és indult el az a folyamat, amelynek végeredményeként most ismét magyar bútorokat használhatnak az épületben tartott konferenciákon résztvevő diplomaták.

?A mi szakmánkban ritkán fordul elő, hogy Magyarországot tudjuk képviselni a bútorainkon keresztül, ezért is nagy megtiszteltetés, hogy pont egy olyan térbe kerültek a termékeink, ahol nap, mint nap a világ országainak képviselői fogják használni őket?? Kertész Attila, a POSITION Kollektíva tervezője.

?Cégünk sikereit nemcsak a design és a minőség iránti elkötelezettségének, hanem annak a látásmódnak köszönheti, melyben az együttműködésé a főszerep. Így különösen megtisztelő számunkra, hogy ide kerülhettek a bútoraink, a világ országai közötti együttműködés fellegvárába.? ? Rácz Anikó, a HANNABI művészeti vezetője.

A Design Terminál célja a kreatív gazdaság vállalkozásainak támogatása a hazai és nemzetközi piacok meghódításában. 2014-ben több mint négyszáz kreatívipari vállalkozás vette igénybe a Design Terminál térítésmentes vállalkozásösztönző szolgáltatásait.