A fesztivál három estéjén a fiatal (18 éven felüli) művészeknek 20-25 perces műsort kell előadniuk, melynek egyharmada magyar zeneszerzők műve, a többi pedig a román és/vagy az egyetemes zeneirodalomból választott művek. A fesztiválon szólisták és legfeljebb duók vehetnek részt. Az énekesek repertoárja lídeket és operaáriákat is tartalmazhat.

Jelentkezni 2016. április 29-ig lehet a Balassi Intézet ? Bukaresti Magyar Intézet székhelyén, melynek címe: 010449, Bukarest, Gina Patrichi utca 8. szám. Az intézet titkárságára el kell juttatni (személyesen vagy postán) az önéletrajzot, a tervezett műsort, illetve a magyar zeneszerzők műveit tartalmazó felvételt a résztvevő(k) előadásában, mely alapján elődöntőre kerül sor. Az elődöntő eredményéről május 4-én e-mail-ben értesítenek minden jelentkezőt.

Nincs részvételi díj.

 

MZF

Az első három helyezett jutalma koncertlehetőség a Balassi Intézet hálózatához tartozó intézetekben: Római Magyar Akadémián és Párizsi Magyar Intézetben, illetve a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, és bruttó 300, 200, 100 euró fellépti díj. A közönség is szavaz, a közönségdíjasnak lehetősége nyílik intézetünkben teljes előadóestet tartani.

 

A fesztivál estjeinek a Bukaresti Magyar Intézetben (Bukarest, Gina Patrichi utca 8. szám) ad otthont 2016. május 9-én, 10-én és 11-én (hétfő, kedd, szerda) 18.00 órától.

 

A megnyitón Érdi Tamás Prima Primissima díjas zongoraművész Andra Demidovval, a fesztivál tavalyi kiadásának egyik első díjasával előadja Franz Schubert négykezes f-moll fantáziáját, amelyet tanítványának, Galántai Eszterházy Karolinának dedikált.

 

A záróünnepség május 12-én, csütörtökön lesz a Cantacuzino Palota Aulájában, ahol ? a díjazottak mellett ? Vida Mónika Ruth Fischer Annie-díjas zongoraművész is fellép.