szeder1
Szeder
Fotó: Béres József

A Youngary programsorozat célja, hogy külföldön is bemutatkozási lehetőséget biztosítson a hazai tehetséges művészeknek a Nemzeti Kulturális Alap Kollégium és a Hangfoglaló Program anyagi és szakmai segítségével. A Kárpár-medencei Tehetséggondozó mellett a HOTS, azaz a Hungarian Oncoming Tunes is a képviselteti magát a rendezvényen, miután már számos európai ország showcase fesztiváljára és szakmai workshopjára delegálták a hazai könnyűzene legígéretesebb fiatalait.

Júniusban Tel Avivba érkezik hat magyar formáció ? Szeder, az OHNODY, a Platon Karaktaev, a Run Over Dogs-ból ismert Czeglédi Szabolcs “Szasza”, Hangácsi Márton, és az ék frontembere, Lee Olivér ?, akik egy helyi romkocsma, a Ken Hkukia színpadán adnak koncertet. A zenei programok mellett a Frontier Garrison csapat, Fátyol Viola fotós és graffiti művészek alkotásaival is megismerkedhetnek a helyi közösségek, valamint irodalmi előadást tart Regös Mátyás, Lantos Csenge, Fehér Enikő és Drávucz Zsolt is a Fiatal Írók Szövetsége képviseletében.

lee
Lee Olivér

A május 16-ai sajtótájékoztatón három zenei előadóval élőben is találkozhatott az izraeli küldöttség, Lee Olivér, Szeder és OHNODY három-három dallal nyújtott ízelítőt a repertoárjából. Az már most nyilvánvaló, hogy a művészeti felhozatal igencsak színes: a Youngary program összeállításánál a legfontosabb szempont a tehetség volt, így rengeteg eltérő műfaj és formáció közül válogattak a szervezők.