Az augsburgi fiúkórus hagyományai a 15. századig vezethetők vissza. Az együttes fontos feladata a gregorián hagyományok ápolása, és a klasszikus szakrális zeneművek repertoáron tartása. A dóm felnőtt kórusával együtt rendszeresen szolgál a szentmiséken, de rendszeresen ad koncerteket a dómban, és Augsburg környékén is, "Cantate Domino" címmel. Magas zenei színvonalát bizonyítják a koncerteken, zenei versenyeken való részvételek, a rádió és CD-felvételek. Hangversenykörútjaik során az egyházi műveken kívül világi műveket és népdalokat, népdalfeldolgozásokat is énekelnek.

A gyermekek zenei nevelése a hagyományoknak megfelelően a dóm saját zeneiskolájában (St. Ambrosius) folyik, ahol bár nem élnek internátusban, igen sokat vannak együtt. Már az iskolás évek előtt, úgynevezett előkészítő évben megkezdik zenei tanulmányaikat. Általános iskolás éveik alatt mindegyik gyermek énekel a dóm valamelyik kórusában. Hetente három alkalommal egy teljes napot töltenek a zeneiskola épületében, együtt étkeznek, tanulnak, és a szabad óráikat is együtt töltik. A vokális képzés mellett hangszeres tanulmányokat is folytatnak, és fokozatosan ismertetik meg velük a kóruséneklés és a kamarazenélés örömeit.

 

A Reinhard Kammler művészeti vezetésével koncertező augsburgi fiúkórus hangversenyén J. S. Bach művei mellett Robert Parsons és Orlando di Lasso dallamai is felhangzanak.

Magyarországi fellépések:

Győr - Loyolai Szent Ignác Bencés Templom - 2015. 09. 07. 19:30

Budapest - Mátyás-templom - 2015. 09. 08. 20:00

Szombathely - Székesegyház - 2015. 09. 10. 19:30