fbpx

Magyarországon turnézik tavasszal a világhírű Ukrán Állami Népi Együttes

A számtalan nemzetközi díjjal büszkélkedő Virsky – Ukrán Állami Népi Együttes már több mint 70 országban vendégszerepelt világszerte. Április 17. és 30. között Magyarország nagyvárosaiban, 13 alkalommal lesz látható az egyedi táncprodukció.

A Virsky – Ukrán Állami Népi Együttest 1937-ben Pavlo Virsky és Mykola Bolotov alapította. A táncegyüttes célja olyan táncprodukciók létrehozása, amelyek ötvözik a történelmi ukrán tánchagyományokat és az új táncstílusokat.

„A 85 éves együttes a világ bármelyik pontján megtalálja az utat az emberek szívéhez: produkciójuk szenvedélyes és látványos, csodálatos és izgalmas. A kimagasló művészi színvonal, a szakmai tudás, a táncosok profizmusa, a lebilincselően kreatív koreográfia, a lenyűgöző látvány, a színpompás kosztümök az egész világon elkápráztatják a közönséget. A táncos szólisták akrobatikus tudása, a női- és férfikarok sokoldalú virtualitása, a tudatosan értékmegőrző szellemiség, a bölcs és optimista tartalom együttesen adják a társulat szinte mágikus, a lelket felemelő erejét” – áll az ajánlóban.

A számtalan nemzetközi díjjal büszkélkedő Virsky – Ukrán Állami Népi Együttes már több mint 70 országban vendégszerepelt: felléptek többek között az Egyesült Államokban, Vietnámban, Koreában, Kínában, Kubában, Ausztriában, Nagy-Britanniában, Belgiumban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Görögországban, Brazíliában, Argentínában, Venezuelában, Portugáliában, Svájcban, Dániában, Andorrában, Japánban.

A fellépésekről további információ itt érhető el.

Nyitókép forrása: Virsky – Ukrán Állami Népi Együttes

A rovat további cikkei