fbpx

Magyarországra érkezik a West–Eastern Divan Ensemble

November 3-án Michael Barenboim zenekara, a West–Eastern Divan Ensemble kamaraegyüttes lép színpadra a Magyar Zene Házában.

Daniel Barenboim és Edward W. Said 1999-ben alapította a zenekart izraeli, palesztin és a közel-kelet országaiból származó zenészekből. A The West–Eastern Divan Ensemble ennek a projektnek a legfrissebb lenyomata, és a nagyzenekar rendkívül dicsért művésziségét intim kamarazenei formátumba hozza, annak elveit viszi tovább, és lehetőséget biztosít a közönségnek, hogy a zenészek egyedi művésziségét és egyéniségét közelről megtapasztalhassa.

„Számomra a kamarazene a legszórakoztatóbb a zenében, mert alapvetően a többi emberrel való kommunikációról szól. Egy szólódarabot játszom, de másokkal együtt, és ez olyan, mint egy kellemes vacsora a barátaiddal. Mindannyian nagyon erősen hiszünk abban, természetesen különböző módokon, hogy a zene boldogságot hozhat, és talán egy kicsit meg is változtathatja ezt a világot” – vallják a zenekar tagjai.

Az est fényét emeli Balog József Liszt-díjas zongoraművész közreműködése, aki a fiatal zongorista generáció egyik legtehetségesebb tagja, a világ három kontinensének több mint húsz országában koncertezett már kamarazenészként és szólistaként egyaránt. Olyan híres koncerttermek fellépője volt, mint például az amszterdami Concertgebouw vagy a bécsi Konzerthaus. További információ a filharmonia.hu oldalon található.

Nyitókép: West–Eastern Divan Ensemble. Fotó: Peter Adamik

A rovat további cikkei