fbpx

Mahler-szimfónia Sopronban a Lipcsei Szimfonikusokkal

Gustav Mahler Negyedik szimfóniája különleges előadásban csendül fel április 26-án Sopron gyönyörűen felújított Szent Mihály-templomában. A nagyszabású szimfóniát a Lipcsei és Soproni Szimfonikus Zenekar közös koncertjén Kóczán Péter vezényli, az énekszólót Drüszler Edit adja elő.

Kóczán Péter, az 1829-ben alapított Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője 2019-ben vezényelte először a Lipcsei Szimfonikusokat (Leipziger Symphonieorchester), és a többéves munkakapcsolat örömteli eredményeként valósulhat meg idén Magyarországon ez a közös koncert. (Októberben a soproniak utaznak majd Németországba, ahol Beethoven IX. szimfóniáját adják elő közösen, Robbert van Steijn vezényletével.) Az ünnepi koncert az egész várost megmozgató SopronFest kiemelt eseménye lesz, amelynek keretében számos kiállítás, koncert és podcast-előadás valósulhat meg, és ekkor ünneplik a zenekar otthonául szolgáló Liszt Ferenc Kulturális Központ 150 éves születésnapját is.

A nagymúltú Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar az elmúlt években számos felvételt készített ebben a házban olyan szólistákkal mint Somodari Péter, Csillagh Katalin, Jandó Jenő vagy Ekaterina Frolova. Ezek immár elérhetők a legnépszerűbb zenemegosztó plattformokon is.

Az április 26-i soproni Mahler-koncertről részletes információk itt.

A képen Kóczán Péter.

A rovat további cikkei