Vurstli és körhinta, Robur-túra és Vitéz László, kézműveskedés és játékudvar várja a látogatókat a skanzenben május 1-jén. A majálisozók idén is változatos programokkal találkozhatnak a múzeumban.

Öt tájegységben egész nap vidám és tartalmas kikapcsolódást kínál a múzeum. Retro buszra szállhatnak a látogatók, és tehetnek egy kört a múzeum hatvanhektáros területén a skanzen Roburjával, mint egykor a néprajzkutatók a falvakban. A programok helyszínén folytatódik az időutazás. A magyar vásári néphagyományt Pályi László tolmácsolásában Vitéz László jeleníti meg. 

A létező szocializmus életvilágai. A vidéki miliők rendszerváltása című szabadtéri tárlaton a vidéki Magyarország településkép-változását követhetik nyomon az érdeklődők a nyolcvanas évektől napjainkig. Benépesülnek a múzeum tágas szabad területei, a Nagyréten tollaslabdázhatnak, ugrókötelezhetnek, ugróiskolázhatnak, gumizhatnak, focizhatnak kicsik és nagyok. Májusfa-állítás, óriásbuborék-fújás, papírsárkány-eregetés színesíti a programokat. A kézműves-helyszíneken szélforgót, papírsárkányt, ujjbábot, similabdát lehet készíteni, de nem marad el az anyák napi ajándék sem.