Május 19-én a Szállj fel, szabad madár! című koncertshow nyitja meg a szezont a Fertőrákosi Barlangszínházban, ahol szeptember közepéig mintegy harminc előadást mutatnak be – hangzott el az évadhirdető sajtótájékoztatón csütörtökön Sopronban.

Kóczán Péter, a Barlangszínházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy a tavalyi szezonban 25 ezer jegyet értékesítettek, és idén is több teltházas előadásra számítanak.

A koncertekre kitérve elmondta, hogy a Szállj fel, szabad madár! című előadásban az István, a király rockopera dalai, Kormorán-slágerek és a nemzeti életérzéssel összefüggő dalok hangzanak el a Honfoglalástól Máté Péter Hazám című örökzöldjéig. Emellett fellép a Győri Filharmonikus Zenekar, Koós Réka és a Stúdió 11 Ensemble, a Margaret Island, illetve Rúzsa Magdi.

A Páneurópai piknik 35. évfordulója alkalmából, Giacomo Puccini születésének 100. jubileuma előtt tisztelegve augusztus 19-én nemzetközi gálakoncertet rendeznek, ahol Ludwig van Beethoven és Kodály Zoltán művei hangzanak el.

Kiss József, a Soproni Petőfi Színház igazgatója az előadásokat részletezve elmondta, május 25-én és 26-án a Néptáncünnepen a Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület ad gálaműsort. A kínálatban továbbá számos musical szerepel: a közönség láthatja a Robin Hoodot, a Gyöngyhaú lány balladáját, a Meseautót és a Hairt. Operettből sem lesz hiány: a Rátonyi Róbert Színház a Csárdáskirálynővel és a Sybilllel érkezik.

A TBG Production Kft. augusztus 4-én mutatja be a Fergeteges Sissi legendája című táncelőadást, amelyben az Experidance táncművészei és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái működnek közre.

További információ és részletes műsor itt található.