fbpx

Május közepén visszatér a kirakART

Május 13. és 15. között rendezik meg a kirakART kortárs előadó-művészeti fesztivált, mely a főváros elhagyatott kirakatai mellett kávézók és színházak üvegablakait tölti fel kortárs művészek előadásaival, akcióival és alkotásaival. Idén 14 helyszínen, 3 napon át közel 50 kortárs alkotó közreműködik a programokban.

A kirakART ötlete a tavalyi, a járványhelyzet okán gyakorlatilag ellehetetlenített színházi évad sorsából bukott ki: Budapest független befogadóhelyei úgy döntöttek, hogy a hosszú hónapokra „vitrinbe zárt” művészetet kiviszik az utcára, és a helyzethez alkalmazkodva, innovatív formában teremtik meg a lehetőséget a művészek és a közönség várva várt találkozására.

A nagy sikerű fogadtatásnak köszönhetően májusban újratöltve várja vissza az érdeklődőket a fővárosi minifesztivál.

A sokszínű program a Trafó, a Jurányi-ház, a Gólem Színház, a Három Holló, az MU Színház, a Bethlen Téri Színház, a Szkéné Színház, a 6Szín, az RS9 Színház, az Átrium, a Budavári Kulturális NKft., az Erzsébetligeti Színház, a Kettőspont Színház és a Stúdió K Színház szoros együttműködésének köszönhető.

A k2 Színház performansza a 2021-es kirakART-on. Fotó: Bogdán Réka
A műsor idei fókuszeleme a fény.

Természetes és mesterséges; nappali és éjszakai; hideg és meleg; sarki és alagút végi; komoly, vicces, vidám vagy éppen szomorú; táncos, zenés, színház(i)as, sokszereplős; installációs.

Lesznek minikoncertek, performanszok, installációk, kiállítások, tánc, fizikai színház, homokanimáció, árnyjáték, zenés színház, próbajelenetek, mozgóképek, koreografikus etűdök, valamint gyerekprogramok és bábszínház. A fesztivál által szervezett sétákon is részt vehetnek majd az érdeklődők, melyek összekötik a kirakatok programjait – ezekre regisztráció útján lehet majd becsatlakozni.

További részletek és a fesztivál teljes programja itt.

Nyitókép: a kirakART plakátjának részlete

A rovat további cikkei