Három új teremmel bővült a szentendrei MűvészetMalom, a Ferenczy Múzeumi Centrum tagintézménye. A MűvészetMalom felújított és átalakított épületrészeit szeptember 16-án 20 órakor nyitják meg, amelynek keretében a hazai elektronikus zene meghatározó személyisége, Dj Bootsie és zenekara lép fel.

A Korniss Dezső és Deim Pál festőművészek ötlete alapján 25 éve alapított, majd 1999-ben átadott MűvészetMalom immár több mint két évtizede működő és folyamatosan bővülő kortárs művészeti kiállítótér Szentendre belvárosában. Az elkötelezett szakmai munkának köszönhetően fokozatosan meghatározó helyszínévé vált a magyar és regionális kortárs művészeteknek csoportos és egyéni életműveket bemutató, átfogó kiállításaival egyaránt.

A 19. századi gőzmalom átalakításával építészetileg is egyedülálló intézmény négy épületrészből áll, amelynek középső szárnyában most a több mint 150 négyzetméteren kialakított három új helyiség lehetőséget nyújt művészetpedagógiai foglalkozások, konferenciák szervezésére, de helyet biztosít tárgyalások lebonyolítására, közösségi munkavégzésre is coworking irodájában, ezzel is közelebb kerülve az egykori alapítók által kitűzött céljához, mely egy modern művészeti központ létrehozása volt.

Ennek megfelelően 2023. szeptember 16-án 20 órától egy ugyancsak az állandó megújulás jellemezte audiovizuális különlegességgel készülnek, amiben az a kortárs szemlélet fűzi össze az elektronikus, a hip-hop, a jazz, a klasszikus  és népzene elemeit, ami a MűvészetMalom lényegét is meghatározza.

Dj Bootsie közel három évtizedre visszatekintő zenei munkássága mindvégig a kísérletezésről és a kíváncsiságról szólt: Az Árral Szemben hip-hop pioníroktól a Zagar és Yonderboi formációin keresztül a film és színházi zeneszerzésig. Mostani kísérletében tovább folytatja legutóbbi élő hangszeres elképzeléseit, melyet Vj Kemuri egészít ki egyedi látványvilággal, amitől a koncert a MűvészetMalom udvarát életre keltő komplex audiovizuális előadássá válik.

Részletes program itt.

A belépés díjtalan. Az előadást a NKA támogatta.

Fotó: Deim Balázs / Ferenczy Múzeumi Centrum