A film forgatókönyvét Divinyi Réka írta, a rendezést az évtizedek óta Amerikában dolgozó Csupó Gábor vállalta, a főbb szerepekben Szabó Kimmel Tamás, Nagy Feró, Stohl András, Reviczky Gábor, valamint Ostorházi Bernadett játszik és énekel. A filmben egy sosem vénülő rockzenész, valamint az ő szélhámos természetű unokája próbál megmenteni egy öreg csónakházat, amelynek a helyén egy gátlástalan vállalkozó akar építkezni. A tízhetes forgatás, mely több mint 130 fős stábot foglalkoztat, szeptember közepéig tart.

 

Papi (Nagy Feró) a világ legkedvesebb nyugdíjas linkje, aki mindenkinek tartozik és csak a jókedvét ajánlhatja törlesztés helyett. Már laknia sincs hol, egy lepukkant Duna-parti csónakházban húzza meg magát. Ám szomszédja, egy népszerű szuperdiszkó tulajdonosa, Wizy (Stohl András) most ezt is elvenné tőle, hogy egy buliplázát építtessen a parton. Az öreg nem esik kétségbe, de fogalma sincs, mit tegyen, úgyhogy a bonyolultabb megoldást választja: segítséget kér az unokájától, Tomitól (Szabó Kimmel Tamás). A fiú legalább olyan link, mint a nagyapja, viszont sokkal sármosabb ? és habozás nélkül hívja a haverjait. A pesti vagányok, bohémek és egyéb szélfútta figurák tarkabarka csapata szembeszáll Wizy zsoldosaival és jéghideg alvezérével, hogy megkísérelje a lehetetlent: a csónakházból átmenetileg romkocsmát varázsolnak, hogy összegyűjtsék a túléléshez szükséges összeget.

 

Ötven vállalkozó kedvű újságíró testközelből figyelhette a film készültét augusztus 10-én: Hajós András vezetésével az egyik fő helyszínen, a Gubacsi-híd pesti hídfőjénél felépült díszletben nézhették meg, min nevetünk és hatódunk meg jövőre a mozikban ? az alkotók az egyik táncjelenet előadásával és egy bulis társaságról szóló filmhez illően igazi nagy bulival fogadták a sajtó képviselőit. A Pappa Pia című romantikus komédia a tervek szerint 2017-ben kerül a hazai mozikba.