A program célja, hogy segítse a fiatal, tehetséges előadók érvényesülését a hazai zeneiparban azáltal, hogy anyagi hozzájárulást és szakmai támogatást nyújt nekik, valamint megjelenési lehetőséget biztosít számukra a hazai fesztiválokon.

A program átlagosan 2-2,5 millió forintos támogatást ad az előadóknak, amelyet lemez- és videóklip készítésre, kommunikációs anyagok előállítására és turnézásra fordíthatnak. Az anyagi támogatás mellett a nyertes produkciók bekerülnek egy egész éves mentorprogramba is. Ennek keretén belül minden induló előadó mellé kijelölnek egy mentort, aki a saját szakterületén szerzett tapasztalataival és széles körű kapcsolati rendszerével irányt mutat a pártfogoltjának.

A Bagossy Brothers Company 2014-ben vett részt az akkor először meghirdetett Induló előadói alprogramon. „Akkoriban olyan fázisban volt a zenekarunk, hogy úgy éreztük, ezt a pályázatot konkrétan ránk szabták – mondja Tatár Attila, a zenekar gitárosa. – Voltak dalaink, jó néhány koncertünk, épp lemezfelvételre készültünk, és kezdő zenekarként anyagi problémákkal küszködtünk. Nagy motivációt jelentett az, hogy nyertünk a pályázaton. Megerősített minket abban, hogy jó úton járunk, és érdemes csinálni, amit csinálunk. A program többek közt fellépéseket biztosított számunkra a következő nyári időszakra, és általa profi stúdióban készíthettük el az első videóklipünket, ami számunkra hatalmas dolog volt. Arról nem is beszélve, hogy a mai napig az a személy a menedzserünk, aki a támogatói program ideje alatt mentorált minket, tehát sokszorosan nyertünk.”

A jelentkezéssel kapcsolatos részletek és további információk az NKA oldalán érhetők el.

Útmutató a jelentkezéshez:

A nyitókép forrása: Shutterstock