A Minősített Közművelődési Intézmény Címre és Közművelődési Minőség Díjra kiírt pályázat célja a közművelődési tevékenységet végző intézmények minőségorientált működésre ösztönzése és a közművelődési minőségfejlesztés területén elért eredményeik elismerése.

A Minősített Közművelődési Intézmény Cím a kiemelkedő teljesítményt nyújtó közművelődési intézményeknek adományozható. Közművelődési Minőség Díjra pedig azok a szervezetek pályázhatnak, amelyek korábban már elnyerték a Minősített Közművelődési Intézmény Címet.

A járványügyi veszélyhelyzet ideje új lehetőségeket nyitott a közművelődési intézményeknek tevékenységeik átstrukturálására,

a partnerekkel, a látogatókkal való kapcsolattartás átalakítására, ezáltal segítve az intézmények feladatellátásának és szolgáltatásainak gyarapodását, illetve a járványhelyzet ideje alatt történő folyamatos biztosítását.

Az elismeréseket a közművelődési tevékenységet végző intézmények 2020. január 1. óta elért eredményeiért ítélik meg. A címeket és a díjat az emberi erőforrások minisztere 2022 januárjában, a magyar kultúra napja alkalmából adja át. A jelentkezési határidő mindkét felhívás esetében 2021. augusztus 31.

Nyitókép: NMI