A Bondoró Utcaszínház Fesztivál hiánypótló eseményként jött létre néhány évvel ezelőtt a Balaton-felvidéken. A fesztivál a különféle utcaszínházi előadások mellett elsősorban az utcai művészetek kevésbé ismert műfajait szeretné bemutatni, ezáltal közelebb hozni az emberekhez. A Kapolcson zajló fesztivál ebből adódóan évről évre különleges bábelőadásokkal, gólyalábasokkal és artistákkal várja az érdeklődőket, de különféle sétáló látványosságok, bohóc-show és tűz-show is rendre szerepel a kínálatban. Ezen túlmenően hazai és nemzetközi újcirkuszi műsorok, látványos fényparádék, kisebb és nagyobb koncertek, masírbandák és utcai felvonulások is szórakoztatják a Bondoró közönségét.

A rendezvényt ez évben június közepén tartották. Fellépett többek között a Tűzmadarak Cirkuszcsoport, a Ledpuppets Fény-Báb-Színház és az Időutazók Társulata, de a Taurin Cirkuszcsoport, az Aserdus Tűzzsonglőr Produkció, valamint a BAB Társulat és a Langaléta Garabonciások is tiszteletét tette a Bondorón. A Firkin, a Sena Band, Tompos Kátya triója, valamint a BIN-JIP zenekar, a Sallai–Szabó duó és Egyedi Péter is koncertet adott a fesztiválon. Idén először nemzetközi utcások is bemutatkoztak.

A szervezők bejelentése szerint a negyedik Bondoró jövőre 2022. június 10–12. között ismét nyárindító színes kavalkádként tér vissza.

Kiemelt kép: Facebook/Bondoró