fbpx

Már tudjuk, kik lépnek fel az idei Bánkitón

A korábbi évekkel szemben külföldi fellépők nem lesznek, ellenben a legizgalmasabb hazai produkciók lepik majd el a Bánkitót. A temérdek stílus között kiemelt szerepet kap idén a folk és a new wave hip-hop. Az idei fesztivált 2021. július 8. és 10. között rendezik meg Bánkon.

Az olyan közönségkedvencek természetesen idén is helyet kapnak a line-up-ban, mint a Fran Palermo, akik ezen a nyáron végre érdemben bemutathatják az azóta Fonogram-díjas Crocodile Juice Bart, a Galaxisok, akik most nem maradnak otthon, nem úgy, mint a 2020-as, profetikus Inkább Itthon Maradok turnéjuk első állomása után, sőt ezen a nyáron a Carson Coma is kiugraszthatja a Pókot a négy fal közül. A Platon Karataev új magyar számai az elsők között hangzanak el Bánkon, csakúgy, mint a törzsi, western, folk motívumokkal megújult Middlemist Red új albuma. Ha ez nem lenne elég, remélhetőleg a Csaknekedkislány is csepegtet majd a készülő harmadik nagylemezéről!

Olvastad már az interjúnkat a Middlemist Reddel? „Az a legizgalmasabb, amikor két, egymástól távoli világ egyesül”

Számtalan új előadó is érkezik fesztiválra, akik korábban még nem léptek fel Bánkon. Idén fontos szerepet kapnak a hazai new-wave hip-hop színtér meghatározó szereplői is, többek között az On The Low kollektíva előadói. AKC Misi végre a Tószínpad backstage-ben eheti majd meg a Cheerioját, Dé:Nash elhozza az „etelközi reggel jurtából kibóklászós mély chill-t”, 6363 felmenői pedig valószínűleg még szebbek és lejövői még rondábbak lesznek Bánkon. Érkezik majd a Tószínpadra a punkot újraértelmező Filo, jó eséllyel megelevenedik Jimmy az Ibbigang és gyuris tolmácsolásában, de izgalmas lesz látni Kapitány Mátét és Lil Frakkot a Tószínpad headlinereiként, ahogy azt is, ahogy Holi visszatalál a helikopter, a foci, a kisvasút és stadion szavakhoz. A rengeteg stílus mellett a magyar folk is jelentős szerepet kap a Bohemian Betyars, a Mordái, Deva, a Várkonyi Csibészek vagy épp Ohnody képviseletében. További sok más izgalmas előadó mellett a késő éjjeli programok, mint az Analog Balaton, a Freakin’ Disco és a Ricsárdgír koncertjei teszik majd igazán felejthetetlenné az idei kisfesztivált Bánkon.

Ez is érdekelhet: „Térdelőrajtban várom a koncertek újraindulását” – Interjú a Sallai–Szabó-duóval

2021-ben a Bánkitó a megszokottnál kisebb, házibulis hangulattal, családias létszámmal és infrastruktúrával várja a vendégeket. A fesztivál méretbeli csökkenése a színpadok számát is érinti, így ebben az évben két helyszínen lesznek majd élőzenei programok: a fesztivál arculatát is meghatározó, ikonikus Tószínpadon és a tábor területén elhelyezkedő Északi színpadon.

Hamarosan érkeznek a civil-kulturális programok és az elektronikus zenei fellépők is. Fontos információ még a látogatóknak, hogy a korlátozott kapacitás és a rendkívüli érdeklődés miatt már csak napijegyek kaphatók a fesztiválra, és azok is már csak nagyon limitált számban. A fellépők teljes listája elérhető a fesztivál honlapján.

Kiemelt kép: Facebook/2019-es Bánkitó fesztivál, Csaknekedkislány

A rovat további cikkei