fbpx

Március 24-én nyit a Budapesti Tavaszi Vásár

Kézműves vásárral, tojásmúzeummal, gasztronómiai különlegességekkel és nosztalgia-körhintával érkezik a tavasz a Városháza parkba és a Deák térre, ahol március 24. és április 16. között családi és gyermekprogramok várják az érdeklődőket.

A vásár teljes időtartama alatt megtekinthető a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum gyűjteményének legszebb darabjait bemutató kiállítás, benne a különböző technikákkal készült, változatos népművészeti motívumokkal díszített apró dísztárgyak. A gyermekeket a nosztalgia-körhinta várja, hétvégenként pedig igazi húsvéti faluvá változik a vásár, ahol az ünnepkörhöz kapcsolódó családi programok, gyermekjátékok és kézműves foglalkozások, valamint utcazenészek kínálnak közös szórakozást és kikapcsolódást kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

„Budapest idén 150 éves, ezt az ünnepi hangulatot igyekszünk megmutatni minden rendezvényünkön, így az idei tavaszi vásáron is, ahol hazai kézművesek kínálják tradicionális, kézzel készített, magas minőségű portékáikat, az ízművesek pedig igazi vásári gasztronómiát varázsolnak elénk” – mondta el Faix Csaba, a szervező Budapest Brand nZrt. vezérigazgatója.

Nyitófotó: Budapest Brand nZrt.

A rovat további cikkei