fbpx

Március elején nyílik a Stereo Művház

A tízéves Stereo Akt független színházi társulat Stereo Művház néven március elején megnyitja Józsefváros új kulturális műhelyét és közösségi terét a 8. kerületi Illés utca 36. szám alatt.

A Stereo Művház társadalmilag, közösségileg elhivatott kulturális színtér, kortárs, 21. századi művház. Inkubációs és találkozási hely, amelyben próbatermet és közösségi irodát alakítanak ki mindazok számára, akik barátságos és inspiráló környezetre vágynak alkotó-, kreatív vagy közösségi munkájukhoz. A Művházba elsősorban előadó-művészeti alkotófolyamatokat fogadnak be, de otthont kívánnak nyújtani bármilyen víziónak, amelynek fókuszában a kortárs kultúra és a közösségi szemlélet áll.

A Stereo Akt alkotócsoport jelenleg felújítás alatt álló új központjába befogad rezidens projektként független-, és kortárs művészeti kezdeményezéseket, produkciókat.

„Budapesten virágzik a kortárs előadóművészet, de állandó helyhiánnyal küzdünk. Ezt társulatként magunk is nap mint nap tapasztaljuk. Ugyanakkor kevesen tehetik meg, hogy nonprofit szervezetként önállóan fenntartsanak egy helyet.

Olyan időket élünk, amikor különös hangsúlyt kell fektetni a szolidaritásra és a közterhek megosztására”– áll a társulat nyilatkozatában.

A befogadott csapatok egyedi megállapodás szerint dolgozhatnak a Művházban. Az alacsony, megfizethető hozzájárulás teljes egészét a ház fenntartási költségeibe forgatják be. A rezidens projekteken kívül alkalmi vagy rendszeres programokra bérelhetőek helyiségeik.

A Stereo Akt közösségi finanszírozási kampányt indított a Művház felújítási munkálatainak költségeire. Közleményük szerint 500 000 forint hiányzik a hamarosan megnyíló Stereo Művház-felújítás első ütemének befejezéséhez. Az adományokoat az Adjukössze.hu oldalán keresztül gyűjtik 2023. január 25-től március 5-ig, itt.

A felajánlásokat a Stereo Akt társulata ajándéktárgyakkal, próbaterem- és irodahasználattal, illetve májusban sorra kerülő Stereo10 Fesztivál bérlettel tudja meghálálni.

A pénzadományok mellett önkéntesek jelentkezését is várják. A festés, takarítás és kisebb-nagyobb barkács dolgok befejezéséhez a Stereo Akt csapata ezen a linken várja a segítők jelentkezését.

A rovat további cikkei