fbpx

Mariah Carey és Annie Lennox is bekerült a Dalszerző Hírességek Csarnokába

Mariah Carey és Annie Lennox is bekerült a Dalszerző Hírességek Csarnokába csütörtökön.

„Olvastam, hogy az összesen beiktatott 439 zenész közül csak 32 nő volt mostanáig” – mondta Carey a New York-i Marriott Marquis-ben tartott ceremónia végén, amiért hatalmas tapsot kapott. Az est sztárja az amerikai énekesnő volt, előtte iktatták be a Neptunes producer-dalszerző duót, a Eurythmics brit elektropop zenekar tagjait, a  pszichedelikus bluest játszó és szerző Steve Millert vagy az amerikai Isley Brotherst.

Azok a dalszerzők kerülhetnek be a csarnokba, akik legalább húsz éve írnak népszerű számokat.

Akit beiktatnak, olyanok társaságába jut, mint Missy Elliott, Paul McCartney, Bruce Springsteen, Paul Simon vagy Billy Joel. Az évente felvehető szerzőkről a tagság szavaz.

Steve Millert barátja, a Breaking Bad című sorozat főhősét játszó Bryan Cranston vezette be hírességek közé. Lil Nas amerikai rapper kapta a Hal David Starlight-díjat, amely azoknak a tehetséges dalszerzőknek jár, akik eredeti számaikkal nagy hatást gyakorolnak a zeneiparra. Egy másik dalszerzőpáros, Pharrell Williams és Chad Hugo a kilencvenes évektől Neptunes néven írt számokat többek között Britney Spearsnek, Jay-Z-nek, Justin Timberlake-nek, Ushernek és Beyoncénak.

Nyitókép: Mariah Carey. Forrás: mariahcarey.com

A rovat további cikkei