egy-maroknyi-szekelyfold
Fekete Vince, Lövétei Lázár László és Molnár Vilmos Beregszászon

A kulturális folyóirat olvasmányos módon, magas szakmai színvonalon képez hidat a magyarországi és a határon túli magyar irodalom között.

 

A szerkesztőség az egyik legnagyobb példányszámban megjelenő, több mint ezer előfizetőt magának tudó, határon túli kulturális folyóiratot működteti. A lap magas színvonalon, de olvasmányosan közvetít irodalmi értékeket. Munkatársai gyakran járnak író-olvasó-találkozókra, hogy minél szélesebb olvasóközönséggel ismertessék meg a folyóiratot és egyéb kiadványaikat. Ebbe a sorba illeszkedik a szentendrei látogatás is, ahol lehetőség nyílik a szerkesztőség széles munkájának megismerésére.

 

A Székelyföld gyakran járatlan utat követ. A magyar nyelvű irodalom teljes spektrumával foglalkoznak, de kiemelten figyelik Erdély, a Vajdaság vagy éppen a Felvidék irodalmi terméseit. Nemcsak a sűrűn lakott magyar területek íróit igyekeznek bemutatni: jelent már meg náluk Norvégiában alkotó magyar író műve, illetve több alkalommal készítettek kizárólag román irodalmi alkotásokat bemutató lapszámot is. ?Akik szeretik a magas minőségű irodalmat, elismerően fogadták? ? mondta el az utóbbiról a szerkesztő, Fekete Vince.

 

b_lovetelilazarjanos
Lövétei Lázár László
Fotó: Kristó Róbert

Kristó Róbert(Ezt a cikket a Krónikáról másolták: https://kronika.ro/kultura/ba-magyar-nyelv-mindenre-alkalmasr-n-lovetei-lazar-laszlo-kolto-dijairol-kedvenceirol)

Kristó Róbert(Ezt a cikket a Krónikáról másolták: https://kronika.ro/kultura/ba-magyar-nyelv-mindenre-alkalmasr-n-lovetei-lazar-laszlo-kolto-dijairol-kedvenceirol

Egyéb tematikus lapszámot is megjelentettek már: a 200. kiadásban az addigi legfontosabb szerzőiket hívták össze Bodor Ádámtól Térey Jánoson keresztül Potozky Lászlóig vagy Szálinger Balázsig.

 

A Hargita Kiadó által megjelentetett Székelyföld kulturális folyóiratot 1997-ben alapította Ferenczes István. A havilap Csíkszeredában jelenik meg 194 oldalon, gazdagon illusztrálva.

A Mirtse Zsuzsa költő vezette beszélgetésen a szerkesztőséget a főszerkesztő, Lövétei Lázár László József Attila-díjas költő, a szerkesztők közül pedig Fekete Vince József Attila-díjas költő és Molnár Vilmos József Attila-díjas író képviseli, majd saját verseikből, novelláikból is felolvasnak.

 

Az estet Szokolay Dongó Balázs Artisjus- és Prima-díjas zenész népzenei ihletésű improvizatív zenéje teszi még különlegesebbé.

 

A belépés díjtalan. További információk itt.