A forgatókönyv, csakúgy, mint Scorsese Némaság című 2016-ban bemutatott filmje esetében, Shusaku Endo könyve alapján készült.

Az Oscar-díjas rendező a Los Angeles Timesban hétfőn megjelent interjújában beszélt az új filmről. Mint mondta: még idén leforgatja az A Life of Jesus (Jézus élete) című könyv nyomán készült produkciót, amit csak 80 percesre tervez. A forgatókönyvön Scorsese a filmkritikus, rendező Kent Jonesszal együtt dolgozott. Scorsese már tavaly májusban azt nyilatkozta a La Civiltà Cattolica folyóiratnak, hogy a pápának a művészekhez szóló felhívására ő azzal válaszolt, amihez ért, kitalálta és megírta egy film forgatókönyvét Jézusról.

A film főként napjainkban játszódik majd és Jézus legfontosabb tanításainak lényegével foglalkozik egy konkrét vallási doktrína helyett. A 81 éves rendező hangsúlyozta: fontosnak tartja, hogy a vallásról gondolkodjunk és beszéljünk, mert az hatással lehet arra, ahogy az életünket éljük.

A nyitóképen Martin Scorsese a 81. Golden Globe-díj-átadón a Beverly Hilton Hotelben 2024. január 7-én. Fotó: John Salangsang / Golden Globes via AFP