fbpx

Második alkalommal rendez szakmai és zenei fesztivált a Mathias Corvinus Collegium Esztergomban

Második alkalommal rendez háromnapos szakmai és zenei fesztivált Hangot adunk a tehetségnek címmel a Mathias Corvinus Collegium július 28. és 30. között Esztergomban, ahol előad többek között Richard L. Florida városkutató és John Vervaeke, a Torontói Egyetem kognitív tudományok professzora; valamint színpadra lép a Margaret Island, az Irie Maffia és a Follow the Flow is.

A tehetséggondozó intézmény által szervezett MCC Feszt idén is minden korosztálynak tartogat szakmai programokat és szórakozási lehetőséget. Az előadók olyan témák kapcsán osztják meg gondolataikat, mint a karrierépítés és családi élet összehangolása, az újságírói objektivitás kérdései, a választások utáni politikai paletta változása, a női vállalkozók szerepe a startup világban, a hagyomány és a haladás megjelenése az építészetben, valamint a magyar filmek és a magyar borok sikerének titkai.

A tájékoztatás szerint idén is több neves külföldi előadó vesz részt az eseményen, többek között John Vervaeke, a Torontói Egyetem kognitív tudományok professzora, aki az élet értelmét taglalóan egy 50 részes előadássorozatot tett közzé a YouTube-on, amelyet világszerte 150 ezren néztek meg.

A fesztivál résztvevőivel Richard L. Florida amerikai városkutató is megosztja majd gondolatait, aki a Rotman School of Management professzora és az NYU Szakmai Tanulmányok Iskolájának munkatársa. A városkutatót 2011 márciusában kinevezték a The Atlantic magazin vezetőszerkesztőjének.

Mary Harrington újságíró, az UnHerd brit digitális magazin szerkesztője, a Times magazin rendszeres szerzője is részt vesz az MCC Feszten, a szerző egyik kedvelt témája a feminizmus – írja a közlemény. Az összegzés emlékeztet, hogy az érdeklődők számára az Edu sétányon bemutatkozik az MCC teljes képzési palettája, valamint a hozzá kapcsolódó szakmai intézmények és partnerszervezetek.

A tavalyi rendezvényhez hasonlóan az MCC Feszt idén is alapvetően ingyenes lesz. A programról bővebb információk a www.mccfeszt.hu weboldalon találhatók.

A rovat további cikkei