Megkezdődtek a Hadik, a leghuszárabb huszár című kalandfilm felvételei. A grandiózus nagyjátékfilmet a tervek szerint szeptember 27-e és január 12-e között az ország különböző pontjain forgatják.

Hétfőtől az ország különböző pontjain forgatnak majd a Hadik-film alkotói, többek között Keszthelyen, Gyenesdiáson, Babatpusztán és Komáromban is belefuthatnak a nézők a forgatói csapatba. A híres berlini csata külső jeleneteinek nagy részét Babatpusztán, a csata belső jeleneteit a komáromi erődben, a romantikus jeleneteket pedig javarészt Keszthelyen rögzítik majd. A mozi főszereplője Trill Zsolt, és többek között olyan nevek sorakoznak mellette a stáblistán, mint Szabó Győző, László Zsolt, Molnár Áron, Szalma Tamás, Horváth Lili, Julia Jakubowska, Bordán Lili, Reviczky Gábor, Hirtling István, Horváth Lajos Ottó, Forgács Péter, Kovács Lajos, Tordy Géza vagy Trokán Péter. 

A Hadik-film az NFI támogatásával készül, az Intercom forgalmazza, rendezője Szikora János, akit Steve Dent, a Marvel-filmek, valamint a Robin Hood és az ember gyermeke akciórendezője segíti, de technikai rendezőként Dyga Zsombor filmrendező is jelen van a stábban. A film vezető operatőre Győri Márk, akinek a munkái közül a legismertebb a Peter Strickland rendezte Varga Katalin balladája vagy a Matt Palmer rendezte Calibre volt. Az alkotói csapat tagja Takács Gergely VFX supervisor és producer, akinek a munkáját megismerhettük a Midsommar (Fehér éjszakák) című horrorfilmben és a nagysikerű Shadow and Bone (Árnyék és Csont) fantasy Netflix-sorozatban, a Hadik előtt közvetlenül pedig a Distant című sci-fi filmen dolgozott az Amblin Partnersnek, Steven Spielberg stúdiójának. 

„Huszárokról filmet forgatni csodálatos lehetőség! Hiszen olyan emberekről szól, akikben ritka módon ötvöződött a kalandvágyó merészség és az erkölcsi tartás. Ez volt a huszárvirtus ethosza! Ezt megidézni nem mindennapi feladat, úgyhogy ez tölti ki most minden pillanatomat” – fogalmaz a rendező, Szikora János.

„A legnagyobb kihívás Hadik Andrásnak a személyisége, az, hogy valaki nagyon nagyon régen, abban a világban, a Habsburg Birodalomban ilyen karriert tudott befutni! Ő egy nagy tudású, vehemens, igazi férfi lehetett, és olyan karriert csinált, amit nagyon kevesen” – teszi hozzá a főszereplő, Trill Zsolt.  

A Hadik teaserét várhatóan 2022 tavaszán láthatja majd a közönség, a film 2022 decemberében kerülhet a mozikba. 

Fotók: Bozsó András