fbpx

Még két hétig lehet nevezni az 5. Blue Danube Filmfesztiválra

A szervezők short, super short, feature, animáció, dokumentumfilm, kísérleti film és egyperces kategóriákban várják az alkotásokat. A fesztivál különlegessége, hogy Ausztriában és Magyarországon egy időben zajlik.

A közönség január 16. és 23. között nézheti meg az előzsűri által kiválasztott filmeket Bécsben és Budapesten, valamint a www.bluedanubefilmfestival.com oldalon. 

Idén is lehet egyperces filmekkel nevezni. Ezek a fesztivál ideje alatt egy ingyenes augmented reality (AR) alkalmazás segítségével, forint és euró bankjegyeken is megjelennek. Az AR-technológia lehetőséget nyújt arra, hogy az egypercesek nyomtatott lapok oldalain videóként is elérhetővé váljanak. 

A Blue Danube Filmfesztivál célja a független filmkészítők népszerűsítése.

Teret kíván adni a kreativitásnak és a kísérleti szellemnek. A továbbjutókat, mintegy 70 filmet bírál el a szakmai zsűri, és díjazza a hét kategória legjobb alkotásait. Ezenkívül a legjobb rendező és a zsűri különdíját is kiosztják, továbbá egy diákzsűri dönt az általuk legjobbnak ítélt mozgóképről.

Nevezni a www.filmfreeway.com/BlueDanube oldalon lehet 2021. november 10-ig, a BPW19 kóddal, 30 százalék kedvezménnyel. További információk a www.bluedanubefilmfestival.com weboldalon találhatók.

Nyitókép: jelenet Chloé Leonil Plaqué or című filmjéből. Forrás: Blue Danube Film Festival Facebook-oldala

A rovat további cikkei