fbpx

Meghosszabbított jelentkezéssel várják a pályázatokat a Köbüki tehetséggondozó tanári ösztöndíjra

A pályázati lehetőségnek köszönhetően havi nettó 75 ezer forintos ösztöndíjban részesülhetnek a tehetséggondozásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó középiskolai pedagógusok.

A tehetséges fiatalok megtalálása, támogatása és képességeik hasznosításának elősegítése mindannyiunk érdeke, és ebben a munkában hatalmas szerepe van a tehetséggondozó mentoroknak. A tehetséggondozásban elkötelezett munkát végző tanárok számára ezért indította útjára a Kulturális és Innovációs Minisztérium a Nemzeti Tehetség Program keretein belül a Köbüki tehetséggondozó tanári ösztöndíjat, amelyre október 12-ig várják a jelentkezéseket. A pályázati lehetőségnek köszönhetően havi nettó 75 ezer forintos ösztöndíjban részesülhetnek a tehetséggondozásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó középiskolai pedagógusok.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium által alapított Köbüki tehetséggondozó tanári ösztöndíj célja, hogy elősegítse a matematikai, a természettudományi, a műszaki és informatikai tantárgyakban a fiatalok tehetségének kibontakozását, valamint a társadalomban a magyar nemzet iránti kötődést és a magyar kultúra iránti igény további erősítését. Az ösztöndíjra azok a legalább 3 éves szakmai gyakorlattal rendelkező középiskolai pedagógusok pályázhatnak, akik magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, fizika, biológia, kémia, földrajz, informatika (digitális kultúra) vagy ének-zene tantárgyat oktatnak, és tehetséggondozó területen kiemelkedő tevékenységet végeznek.

A pályázatok elbírálásakor többletpontot jelent például az emelt szintű érettségi vizsgát tett tanítványok száma, a tehetség-tanácsadás és pályaorientáció területén végzett munka, vagy fejlesztendő járásban megvalósuló tehetséggondozó tevékenység. Az ösztöndíjat elnyerő tanárok tíz hónapon keresztül havonta nettó 75 ezer forint támogatásban részesülnek.

Az érdeklődők a felhívást a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő honlapján tekinthetik meg. A pályázatokat 2023. október 12-ig lehet benyújtani.

Forrás: Kulturális és Innovációs Minisztérium. Fotó: Drazen Zigic / Shutterstock

A rovat további cikkei