fbpx

Hatalmas sikerrel debültált a Meg se kínáltak a 6színben

A sikeres bemutató után vidéken is látható lesz a Bödőcs Tibor művéből rendezett előadás Thuróczy Szabolcs főszereplésével.

A Bödőcs Tibor azonos című könyvéből készült produkciót Keresztes Tamás rendezte. Magyar Oszkárt, a jobb napokat megélt, művészlelkű, alkoholista szobafestőt Thuróczy Szabolcs alakítja.

Bödőcs Tibor  így nyilatkozott az előadásról: „Lassan két évtizede figyelem Thuróczy Szabolcs a (magyar) néplélek ismeretéről tanúskodó alakításait Pintér Béla zseniális darabjaiban: organikus, természetes, bio! Az évek során barátságába is fogadott.

Mikor először levittem a bucsuszentlászlói kocsmába, húsz perc kellett neki, hogy autentikus szereplőjévé váljon a ‘kolorlokálnak’.

Helyi kőművesekkel biliárdozott hosszan, akik észre sem vették, hogy idegen. Aztán írtam egy kocsmaregényfélét, és ebből készült most egy monodráma Szabolcs főszereplésével. Keresztes Tamás, kiváló színművészünk, nem mellesleg Gogol: Egy őrült naplójának káprázatos előadója a darab rendezője. A dramaturgia vastörvényeit pedig a nagyszerű Enyedi Éva érvényesíti magas színvonalon.”

A júliusi budapesti előadásokra pillanatok alatt elfogytak a jegyek, a nézők azonban több helyszínen is találkozhatnak nyáron a produkcióval. Július 9-én Érden, a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében lesz az első vidéki előadás, július 17-én a Kultkikötő meghívására Balatonszárszóra, a Csukás Színházba érkezik a kocsmaária. Július 24-én a Mézesvölgyi Nyár látja vendégül Veresegyházán az előadást, augusztus 5-én pedig az Ördögkatlan Fesztivál Palkonyán, a Mokos Pince Színházban. A nyári turné utolsó állomása Szentgyörgyváron lesz augusztus 12-én a Margófeszten. Augusztus 27-én és 29-én pedig már újra a 6színben várja a közönséget a Meg se kínáltak.

A művet Enyedi Éva alkalmazta színpadra, a díszletért Vati Tamás felelt.

Fotó: Szkárossy Zsuzsa

A rovat további cikkei