Hammerstein Judit lett az Országos Széchenyi Könyvtár főigazgatója.

Prof. Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere 2019. augusztus 23-ai hatállyal Hammerstein Juditot bízza meg az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatói feladatainak ellátásával.

Hammerstein Judit történelem szakos tanári diplomáját 1993-ban, francia nyelv és irodalom szakos középiskolai tanári diplomáját 1994-ben szerezte a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen (2000-től Pécsi Tudományegyetem) Bölcsészettudományi Karán. 1991-ben Tempus társadalomtudományi ösztöndíjjal az Amszterdami Állami Egyetemen tanult. 1994-ben DEA diplomát szerzett a franciaországi Poitiers-i Egyetemen.1994–1996 között kutatói ösztöndíjjal a párizsi Nanterre X. Egyetemen tanult. 2007 és 2010 között az az Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetemen folytatott doktori tanulmányokat.

Tanulmányai elvégzése után, 1996-tól a szerkesztőként, tolmácsként dolgozott. 1998-tól négy éven keresztül a miniszterelnök sajtófőnöke volt, a következő kormányzati ciklusban pedig a Magyar Országgyűlés Hivatalában a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselőcsoportjának sajtófőnöki feladatait látta el, közben a Polgári Magyarországért Alapítvány külügyi igazgatói tisztségét is betöltötte. 2007-től a Budapest Analyses szerkesztője. 2009-től tagja a Lőrincz Csaba Külpolitikai Díj bíráló bizottságának. Ugyanebben az évben a Fidesz európai parlamenti képviselőjelöltje. 2011-től a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (később Emberi Erőforrások Minisztériuma) Kultúráért Felelős Államtitkárságának kultúrpolitikáért felelős helyettes államtitkára. 2014. és 2018 között a Balassi Intézet főigazgatója volt. Német, francia, angol és orosz nyelven beszél. Számos társadalomtudományi cikk, esszé, kritika szerzője.

A kormány az elmúlt években 10 milliárd forintos informatikai fejlesztést hajtott végre az OSZK-ban.

EMMI/Kultúra.hu