A megtörtént eseményeken alapuló film szeptember 22-től látható a mozikban.

2013 májusának végén egy ország figyelte aggódva a híreket, amikor a Mount Everest első magyar meghódítója, Erőss Zsolt Kiss Péterrel együtt eltűnt a Himalájában. Első egész estés filmjében Csoma Sándor a megtörtént eseményeket Erőss Zsolt felesége, Sterczer Hilda szemszögéből ábrázolja. A főszerepben az erdélyi származású Pál Emőkét láthatjuk, Erőss Zsoltot Trill Zsolt alakítja. 

A feszült hangulatú ajánlóról Bedő Barna vágó mesélt: „Ebben a történetben rengeteg a feszültség, a rejtély, különös út sejlik fel. Ezért forognak a snittek, ezért szűkül a kép, ezért halad az előzetes kicsit a thriller irányába.”

Csoma Sándor a forgatókönyv írása alatt rendszeresen konzultált Sterczer Hildával, mivel nagyon fontos volt számára, hogy méltó film szülessen a történetéből. Hilda összekapcsolta Sándort a pszichológusával, Tapolyai Emőkével, aki – természetesen az orvosi titoktartás kötelezettségének megtartása mellett – sok mindent megosztott az adott időszakról. Hilda olyan titkos, személyes, intim leveleket is Sándor rendelkezésére bocsátott, melyeket Zsoltnak írt a halála után, sőt ő maga készítette fel a szereplőket a mászós jelenetekre.

A Magasságok és mélységek című film bemutatójára rendhagyó módon egy különleges kiadvánnyal is készülnek az alkotók. A premier alkalmából jelenik meg a Harmat Kiadó gondozásában a filmet ihlető A Hópárduc felesége – Életem Erőss Zsolttal című nagy sikerű interjúkötet egyedi kiadása, új, filmes borítóval és a rendező, Csoma Sándor előszavával.

Nyitókép: jelenet a filmből