Negyvenöt éves korában rákbetegség következtében elhunyt Annie Wersching amerikai színésznő – jelentette hétfőn az amerikai sajtó. Legismertebb alakítása Renee Walker FBI-ügynök szerepe volt a 24 című sorozatban, a videojátékosok a The Last of Us játékból ismerhetik a hangját.

Annie Wersching első szerepe a Star Trek: Enterprise sorozatban volt, később játszott a Harry Bosch, a Vámpírnaplók, valamint a Runaways című sorozatokban. Legutóbb a Star Trek: Picardban alakította Borg királynőt. A 24 hetedik és nyolcadik évadában játszotta Renee Walker FBI-ügynököt, valamint ő adta a Tess nevű karakter hangját a The Last of Us nevű videójátékban. 

Pályája közel húsz évig tartott, a legtöbb népszerű sorozatban feltűnt epizód- vagy mellékszereplőként. Játszott az Odaátban, a Döglött aktákban, a Dallas folytatásában, az NCIS-ben, a Hawaii Five-O-ban, a Bűbájos boszorkákban és a Castle-ben is.

Nyitókép: Annie Wersching Vámpírnaplók 9. évadának forgatásán 2009-ben. Fotó: Alloy Entertainment/The CW/CBS/Archuived of 7eme Art/Photo12/AFP